Vanaf februari 2022 starten wij met het aanbrengen van één of meerdere rookmelders in ruim 9.200 huurwoningen. Op iedere woonlaag komt een rookmelder te hangen. Rookmelders dragen bij aan een veilige woonomgeving. Vóór 1 juli 2022 zijn alle huurwoningen van Beveland Wonen voorzien van rookmelders.

"Je wilt er niet aan denken: brand in een woning. Helaas komt het in Zeeland zo'n 160 keer per jaar voor", zegt Reinier de Jonge, directeur Vastgoed. "Een rookmelder kan in veel gevallen levens redden. Daarom gaan wij in alle huurwoningen gratis rookmelders aanbrengen."

Grote operatie
Beveland Wonen gaat per wijk of dorp aan de slag. Bewoners ontvangen circa 2 weken voordat de corporatie langskomt een aankondiging. De Jonge: "Het is belangrijk dat mensen thuis zijn, want op iedere verdieping plaatsen wij een rookmelder. Gemiddeld zijn wij circa 30 minuten per woning bezig."

Wettelijke verplichting
In nieuwbouwwoningen zijn rookmelders al langer verplicht. Die woningen zijn reeds voorzien van rookmelders. Vanaf juli 2022 geldt de verplichting ook voor woningen die voor 2013 gebouwd zijn. Beveland Wonen is als woningeigenaar verantwoordelijk. Dus ook als een huurder zelf rookmelders heeft geplaatst, moeten alsnog rookmelders van de corporatie worden geplaatst.