Beveland Wonen gaat de komende maanden 1.000 woningen voorzien van zes zonnepanelen. Huurders besparen hierdoor tot 49 euro per maand op hun energierekening. Bewoners van de geselecteerde woningen ontvangen binnenkort een persoonlijk bericht.

Circa 30 procent van het totale woningbezit van Beveland Wonen heeft zonnepanelen. "We zijn dus goed op weg, maar hoe meer hoe beter!", zegt Reinier de Jonge, directeur Vastgoed. "Het nieuws over de stijgende energieprijzen raakt iedereen in de portemonnee. Aandacht voor duurzaamheid en het verlagen van de energierekening is belangrijker dan ooit."

Ruim 67 miljoen euro voor duurzaamheid
De Jonge: "De afgelopen twee jaar heeft Beveland Wonen ruim 67 miljoen euro uitgegeven aan maatregelen die het energieverbruik verlagen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van zonnepanelen, het zetten van dubbel glas of het aanbrengen van vloer- en dakisolatie. Ook grote renovatieprojecten vallen hieronder, zoals bijvoorbeeld in de Goese Polder. Daar kregen 194 woningen nieuwe isolerende gevels. We investeren niet alleen in bestaande woningen, ook bij nieuwbouw maken we bewuste keuzes. Zo bouwen we al jaren onze nieuwbouwwoningen zonder gasaansluiting en nul-op-de-meter (NOM)."

Beveland Wonen ligt goed op koers om de helft van alle in totaal 11.000 huurwoningen vóór 2025 te verduurzamen.