In de wintermaanden kunnen deursloten soms lastig openen. Vaak komt dit door vocht of vuil in het slot. In dit artikel geven we tips om uw slot weer soepel te laten werken.

Regelmatig onderhoud
Regelmatig onderhoud is het geheim achter goedwerkende sloten. Het smeren van uw sloten is belangrijk, maar de kans om naar het verkeerde middel te grijpen ligt op de loer.

Gebruik geen smeerolie of vet
Smeerolie is niet gemaakt om sloten mee te smeren. Het is een voor de hand liggende vergissing. Overigens werkt het wel. Maar al gauw wordt het probleem erger. Want olie is vet en dat trekt vuil aan. En dat is precies wat sloten niet kunnen gebruiken. Vuil in uw slot is namelijk vaak de reden dat die zo stroef werkt.

Slotspray
Voor cilindersloten is speciale slotspray veruit het beste. Het is namelijk vetloos. Zo trekt het geen extra vuil aan wat gewone smeerolie wél doet. Veel mensen gebruiken ook een spuitbusje WD-40 (WD staat voor Water Displacement = waterverwijderaar). Dat is op zich prima, maar er zit toch een beetje vet in. Dus liever niet.

Cilindersloten zitten bijvoorbeeld in uw voordeur. Na het insprayen het slot een paar keer open en dichtdoen en u kunt weer maanden vooruit. Met een paar sprays bespaart u dus een hoop ellende en ongemak, om nog maar te zwijgen over de kosten voor het repareren van uw sloten.