Sinds 2020 voeren wij werkzaamheden uit om
een groot deel van de wijk energiezuiniger,
comfortabeler en betaalbaarder te maken.
Daarnaast krijgen de woningen – en
daarmee het straatbeeld – een moderne
uitstraling. Het gaat in totaal om 194 woningen.

Fasen
De werkzaamheden worden gefaseerd en in bewoonde staat uitgevoerd. De buitenkant van de woning wordt compleet vernieuwd met een nieuwe gevel, dak en zonnepanelen. De architect heeft de wijk opgesplitst in drie delen, elk deel krijgt een ‘eigen’ gevelkleur en ontwerp.

Energiezuinig
De woningen worden geïsoleerd en voorzien van een warmte-terugwin-ventilatiesysteem. Daarnaast worden de woningen voorzien van nieuwe kunststof kozijnen, een extra dakraam en buitenverlichting. Tevens krijgen de bewoners de keuze voor een badkamer met toilet. Alle werkzaamheden, met uitzondering van de keuze-opties, worden in een tijdsbestek van ruim drie weken uitgevoerd. Na de verbouwing hoeft alleen nog de cv-installatie op aardgas vervangen te worden om aan de normen van 2050 te voldoen.

Samenwerking
Het projectplan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met een klankbordgroep van 20 personen uit de wijk. Deze bewoners waren vanaf de start van de planvorming betrokken en gingen met Beveland Wonen in gesprek over energiebesparende en comfortverhogende aanpassingen in en om de woning. Denk hierbij aan buitenverlichting, een buitenkraan en het aanpakken van vochtvorming in de schuur.

Naar verwachting wordt de laatste fase van dit project in december 2021 opgeleverd.