Beveland Wonen gaat een hofje met 21 sociale huurwoningen bouwen aan het Judith Leysterhof in de nieuwe woonwijk Platepolder in Heinkenszand.

Bij dit project ligt de nadruk op elkaar helpen, sociale contacten, gezelligheid en samen activiteiten ondernemen. De toekomstige bewoner denkt mee over de eigen woning en terras, bergingen, de gemeenschappelijke ruimte en tuin, de identiteit van en activiteiten in het hofje en het betrekken van de buurt. De toekomstige bewoners bepalen samen welke afspraken er worden gemaakt, of er een vereniging moet worden opgericht en hoe het beheer eruit ziet etc. Vanzelfsprekend gebeurt dat samen met Beveland Wonen.

Hoe ziet deze reis er uit?


Stap 1: Selectie toekomstige bewoners
Vorig jaar hebben we in november en informatiemarkt bij de Stenge in Heinkenszand georganiseerd. Tijdens deze markt hebben we onze plannen toegelicht en aangeven hoe toekomstige bewoners in aanmerking kunnen komen voor dit project en uitleg gegeven wat er verwacht wordt tijdens de ontwikkeling van het hofje.

Stap 2: Start van het participatietraject
De bewoners die op zoek zijn naar wonen in een hofje met ontmoeting, activiteiten en onderling contact hebben gereageerd via zuidwestwonen.nl. Zij zijn op gesprek geweest en gestart met het traject waarin zij mee kunnen denken over het wonen aan het Judith Lesterhof in Hof Platepolder.

We hebben inmiddels verschillende bijeenkomsten gehad met de toekomstige bewoners (12 huishoudens). Tijdens de eerste bijeenkomst hebben we ons vooral gericht op de kennismaking, het bespreken van de wensen en dromen maar ook de risico’s. In de tweede bijeenkomst zijn we daar dieper op in gegaan.

Stap 3: Oplevering
De realisatie van het woonhofje zal in maart 2025 plaatsvinden. Tot die tijd gaan we door met het participatietraject, met de de toekomstige bewoners van het Judith Leysterhof.

Overige woningen
18 december 2023 om 20:00 uur komen de overige woningen op zuidwestwonen.nl. De inwoners van de gemeente Borsele krijgen bij deze woningen voorrang.

Ben jij de geschikte betrokken toekomstige bewoner voor het Judith Leysterhof? Reageer dan op de advertentie via zuidwestwonen.nl ! Vergeet niet een motivatiebrief bij te voegen of filmpje toe te sturen. Zonder motivatiebrief of -film maak je geen kans op de woning.